* Regresyon çalışması sırasında hipnoz uyguluyor musunuz?
Hayır, bu çalışma sırasında hipnoz uygulanmıyor. Tam tersi, belki de içinde bulunduğumuz oto-hipnozlardan uyanmayı kolaylaştırıyor.
* Sorunumu çözmek için kaç çalışma gerekir ?
Her bireyin, dolayısıyla çalışmanın kendine özgü koşulları var. Sorunun kaynağının niteliği, danışanın bu sorunu çözme ve iyileşme-iyi olma-iyilikte olma isteği, danışanın kendi sorununu çözmek üzere içtenlikle sorumluluk alması, karşılıklı güvene dayalı işbirliği içerisinde olması gibi unsurlar çalışma sayısını da belirler. İlk çalışmanın sonunda çalışma sayısına ve zamanlamasına danışanla birlikte karar veririz.
* Bir regresyon çalışması ne kadar sürüyor?
Genel olarak 1,5-2 saat arasında bir süreye ihtiyacımız oluyor. Davetsiz enerjilerin temizlenmesi için yapılan çalışma daha kısa sürmekle birlikte hemen ardından genellikle regresyon çalışmasına geçilebildiğinden ortalama süre yine aynıdır. Hayatlararası regresyon çalışması ise ortalama 2 saat sürüyor.
* Regresyon çalışmalarının farkı nedir?
Fark çalışma sürecinde ve sonucunda ortaya çıkar. Danışmanlık alan kişinin kendi hayatını yaratırken üstlendiği sorumluluğu fark edip, bu sorumluluğuna sahip çıkması ve gerekli adımları atmak için özünden gelen gücünü kullanmaya karar vermesidir. Bu çalışmada danışan aktiftir, gerekli eylemlerin ne olduğunu görür ve kendini sıkışmış hissettiği noktadan kendi özgür iradesiyle adım atarak çıkar. Şifaya yönelik dönüşüm bu noktada gerçekleşir. Diğer yandan, farkında olmadığımız bir çok geçmiş yaşantıya dayalı anıların zihin ve bedende bloke olmuş enerjisi de bu çalışma sırasında açığa çıkıp dönüştüğü için, rahatlama ve çözüm daha derin düzeyde gerçekleşiyor. Bu açıdan olumlu yan etkileriyle de farklı diyebilirim.
* Geçmişi değiştiriyor muyuz? O zaman ben, ben olmaktan çıkıyor muyum? Anılarım siliniyor mu? Geçmişi hiç yaşamamış gibi mi oluyorum?
Regresyon çalışmasında ister bir geçmiş yaşam anısı, ister şimdiki yaşamın geçmişte yaşanmış bir olay hakkında kaydedilmiş anısı olsun, silinen bir kayıt yok! Üzerinde çalıştığımız şey; bu anılar nedeniyle zihnimize, bedenimize ve ruhumuza takılı kalmış ve bizi bugün, şimdiki anda rahatsız eden, tam olarak kendimizi gerçekleştirmeye engel olan, fiziksel veya ruhsal hastalıklar, bozukluklar olarak kendini gösteren, insanlarla- parayla- tanrıyla- sevgiyle- kendimizle- ailemizle- atalarımızla- geçmiş ve geleceğimizle ilişkimizde sorun yaratan durumların duygusal, bedensel ve zihinsel yükleri… Bu çalışmada fiziksel-duygusal-enerji belleğinde yer alan çarpık-bozuk-yanıltıcı izlenimler de çözümleniyor.
* Regresyon çalışması hangi konularda işe yarıyor ?
Hayatınızda sizi memnun etmeyen, üzen, sıkan, yoran ve anlamlandırılamayan konular diyebilirim. Gündelik hayata yansıyan örneğin tırnak yeme alışkanlığı, tikler, takıntılar, topluluk önünde konuşamama, fobiler, hayatın anlamsızlığına takılı kalma, ilişki sorunları, uyku düzensizliği, kabuslar ve karabasanlar çalışma konusu olabiliyor. Gerçekte sorunlar, çözümleri de içinde barındıyor.
*Kimler için uygun?
Doğrudan bilinçli iletişim kurulabilecek her yaş grubu için uygun. Ancak örneğin bebekler veya konuşamayan oyun çocukları için enerji temizliği ve enerji alanına temasla veya ebeveynleriyle çalışma yapılabilirken, yetişkin olup doğrudan çalışılamayacak olan bazı durumlarda vekaleten regresyon çalışması yapılabiliyor. Danışmanla işbirliğine açık ve içtenlikle çalışmaya katılmak isteyen herkes deneyebilir.
*Kimler için uygun değil?
Benlik algısı çok zayıf olanlar, yüksek dozlarda ve uzun süreli antipsikotik ilaçlı tedavi sürecinde olanlar, madde kullananlar, güçlü spiritüel ego veya farklı algı durumları nedeniyle şimdi ve burada olmakta zorlananlar, “çok şey denedim ama bir de bunu deneyeyim bakalım” diyenler, çalışmaya kendisi için değil başkaları için ya da başkalarının zoruyla katılmak isteyenler, mevcut sorunun ikincil kazançlarının tadından vaz geçmek istemeyenler, kendisi olmak veya kendisiyle karşılaşmaktan çekindikleri için çalışma sürecine içtenlikle katılamayacak olanlar, radyoterapi-kemoterapi sürecinde olanlar, ağır ameliyat sonrası nekahet döneminde olanlar, hamileler (özellikle ilk 3 aylık döneminde olanlar – anne ve bebek açısından bazı aciliyet gösteren durumlarda istisnalar olabiliyor) için uygun değildir.
* Çalışma öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler neler?
Dinlendirici bir uyku gerekli. Çalışma öncesi 2 gün ve gece boyunca alkol, uyku verici, sakinleştirici-düzenleyici ilaçların alınmaması, çalışma öncesi ve sonrası gece yorucu bir sosyal etkinlikten kaçınılması bu çalışmanın verimliliği açısından çok önemli. Hafif bir karın tokluğu iyi olur. EN ÖNEMLİSİ, KENDİNİZE VE HAYATA DAİR TÜM ÖN YARGILARINIZI, TÜM KOŞULLANMALARINIZI BIRAKIP, KALBİNİZİ KENDİNİZE VE İYİ OLMAYA AÇMANIZDIR 🙂
Çalışma sonrasında da günün geri kalanını sakin geçirmenizi, açık havada yürüyüş yapmanızı, çalışmanın enerjisinin üzerinizde dengelenmesine izin vermenizi, bol su içmenizi, ağır yemekler ve alkolden uzak durmanızı öneririm. Ayrıca regresyon çalışmalarının ne olmadığına dair bilgiye de ŞU yazımdan ulaşabilirsiniz.
* Nasıl regresyon terapisti, uygulayıcısı, eğitmeni olabilirim?
Bu konuda araştırmanızı EARTh , SRTA ve IBRT çatıları altında akredite olmuş, eğitim ve eğitmenleri alanın ilke ve uygulama kurallarına göre onaylanmış okullar üzerinde yoğunlaştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bilgisizlik, gözü karalık, dikkatsizlik ve özensizlik, “ben yaptım oldu”culuk, hem terapist – uygulayıcı – uzman (!) açısından hem de danışanlar açısından çok derin yaralara yol açabilir veya mevcut yaraları enfekte edip açıkta bir ameliyat yarası gibi bırakabilir. Sözünü ettiğim sitelerde listelenen okullar dışındaki programlar dışında hiç kimseye veya kurumsal isme güvenip yatırım yapmayın derim. Bu sitelerden veya listelenen ülkemiz okullarından kendi program ve yaklaşımlarıyla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.
* Tüm çalışmaların temelinde dürüstlük ve içtenlik bulunmalıdır. Bu sayfalarda paylaşılan bilgiler, hiç bir şekilde tıbbi teşhis ve/veya tedavi yerine geçmez. Hepimiz kendi kişisel sağlığımızı gözetmek ve korumaktan bizzat sorumluyuz.