Bugün! Dünün geleceğiydi… Yarının geçmişi olacak!
Bugün! Dünün geleceğiydi… Yarının geçmişi olacak!

Bugün! Dünün geleceğiydi… Yarının geçmişi olacak!

Bugün 🙂 Bu an, şimdi… Ne yapmak istiyorsanız, nasıl yapmak istiyorsanız onu hemen şimdi, tasarladığınız veya hayal ettiğiniz gibi gerçekleştirmek için harekete geçin. Bunun için bir hedefiniz var değil mi? Yoksa, hedefinizin ne olduğunu anlamak için hemen şimdi üzerinde düşünün. Ama telaş etmeden, aciliyet duygusu içinde olmadan 😉

Bugüne kadar yaşadıklarınızdan öğrendiğiniz pek çok şey var. Ailenizden, çevrenizden, öğrenim yıllarınızdan, eşinizden, çocuklarınızdan, dostlarınızdan, rakiplerinizden, sevinçlerinizden, kederlerinizden, öfkenizden, sevginizden… Bildiğiniz her şey, kendi geleceğinizi inşa edebilmeniz için şu anda kullanıma hazır bekliyorlar. Bir orkestra şefi olduğunuzu düşünün ve elinizdeki tüm bu kaynaklarla nasıl bir eser ortaya çıkarabileceğinizi hayal edin. Bu eser sizin gerçekten ortaya çıkarmaktan hoşnut olacağınız bir şey mi? Eğer öyleyse başka kaynaklara ihtiyacınız da var mı? Bu kaynaklara nasıl ulaşırsınız? Daha fazla bilgi? Daha fazla deneyim? Daha farklı bakış açısı? Başkalarının maddi ya da moral katkısı? Eğer bu ihtiyaçlarınız varsa, onlara ulaşabilmek için şimdi harekete geçin. Belki bir kurs, belki bir dost sohbeti, belki açık bir yardım çağrısı…

Vurgulamak istediğim şey, bugünün ve şimdinin harekete geçmemiz için elimizdeki en önemli zemin olduğu. Bugün ve şimdi ektiğimiz tohumların, geleceğimizi oluşturduğu. Bu yüzden şu anda aklımızdan geçenler, şimdi ve bugünde yaptıklarımız, söylediklerimiz, düşündüklerimiz, hayal ettiklerimiz ve eyleme geçtiğimiz anlar birleşerek yarını yaratıyor.

Bugün bulunduğunuz halden hoşnut değilseniz, kendinizi hırpalamadan dönüp arkanıza bir bakın. Şimdi imkan olsa neleri farklı yapardınız? Neleri farklı görüyorsunuz şimdi?

Şu andan itibaren hayatınızın geri kalan kısmında neyi yaratmak istersiniz? Şimdi nereye gitmek istiyorsunuz? Gitmek istediğiniz o yerde-durumda ne var? Gerçekten kendiniz için mi yoksa başkaları için mi istiyorsunuz oraya gitmeyi? Bu “ora” sözcüğünü sembolik anlamda kullanıyorum 🙂 Belki de hedefiniz kocaman bir iç rahatlığıyla sadece nefes almak olabilir. Bu da gayet uygundur.

Hepimizin kendimize özgü hedeflerimiz var. Yok diyenlerimizin de var ancak farkında olmayabilirler. Bu nedenle farkında olmadıkları bir hedefe doğru farkında olmadan sürüklendiklerini bile hissedemeyebilirler. Eğer sizin için de böyleyse şimdi bunun farkına varın ve nereye doğru sürüklendiğinizi fark edin 😉 Hoşnutsanız, devam edebilirsiniz. Değilseniz, değiştirmek için şimdi harekete geçin.

Hedefimizi fark ettiğimizde elimizdeki kaynakların da zenginliğine ve anlamlı birlikteliğine şaşırıp kalırız 😉 Yol ve yolculuk kolaylaşır.

Sevgiyle ve şimdinin desteğiyle kalın.

 

Bir yanıt yazın