TANRICILIK OYNAMAK YERİNE TANRI OLMAK ! (1)
TANRICILIK OYNAMAK YERİNE TANRI OLMAK ! (1)

TANRICILIK OYNAMAK YERİNE TANRI OLMAK ! (1)

continousTanrı ? Kimdir, nedir, ne işe yarar, ne demektir ? Offf…çok fena sorular bunlar!!!Ucu bucağı olmayan başka sorulara da yol açar üstelik 🙂  Şu anda dünya üzerinde yaşayan biz insan türü yaklaşık  7,5 milyarlık bir nüfusa sahibiz ve bu sorulara da en az 7,5 milyar cevap alırız demektir.

Tanrının ne olduğu veya insan için neyi ifade ettiği ile ilgili sayısız yazı ve çizi var. Bunların hepsini benim okuyabilmem mümkün değil. Ancak bu yaşamım boyunca kendi deneyimlerimden, okuduğum kadarıyla öğrendiklerimden çıkardığım kendimce sonuçları sizlerle de paylaşıp tartışabilirim 🙂Ben bu tanrı kimdir, nedir soruları yerine tanrı olmak nasıl bir şeydir diye sormuştum kendime…uzun yıllar önceydi. Sonrasında buna aradığım cevaplar içerisinde bana en çok uyan şu olmuştu : Tanrı, benim gibi bir şeydir.  Bir şey derken kastım 5 duyumuzla ve hatta 6. duyumuzla da ( sezgilerimiz diyelim ) algıladığımız bir şey…ve ” benim gibi ” den kastım da sadece ben Nermin değil; sen, o, oradakiler, buradaki ve şuradakiler…var olan her şey ve herkes 🙂  Ya! işte böyle…Amanın!!! çok büyük bir sorumluluk.  ( Ya da hiç sorumluluk !)  Hiç de kolay değil tanrı olmak. Düşünsenize her an bir yandan küfür kıyamet, diğer yandan esirgeme ve bağışlamasına sığınılan güvenilir liman olarak sürekli adınız geçiyor…7,5 milyar insan hep sizi zikrediyor, iyiliğe de kötülüğe de 🙂

Tanrı benim gibi bir şeydir deyince elbette dünya dinlerinin ” tanrıya ortak koşma ” konusundaki tabusuna takılıyorumdur…Ama ısrarlıyım…takılmayacağız ve gerçekten de tanrı diye çağırdığımız şeyin asla bir benzeri olamayacağını, dolayısıyla her ne dersek, her ne yaparsak farketmez, O’na bir ortak koşamayacağımızı da birlikte  keşfedeceğiz..

(Devam edecek… 🙂 )

 

Bir yanıt yazın